Dátum: 2022 június 29. (szerda) | Péter, Pál

hírek

VILÁGBAJNOKUNK VAN

Palancsa Dorottya (UTE) és Kiss Zsolt (Westbay SC) aranyérmet szerzett a Kanadában megrendezésre kerülő Curling Vegyes Páros Világbajnokságon!!!!

GRATULÁLUNK! HAJRÁ LILÁK!
Fénykép: ÚJ VILÁGBAJNOKUNK VAN

VILÁGBAJNOK A MAGYAR CURLING VEGYESPÁROS!

Hihetetlen eredményt ért el Palancsa Dóri és Kiss Zsolti! Világbajnokok lettek! Elsőként lettek ők az  ELSŐK! Ez a Curling történetének aranykönyvében a legelső lapra van beírva. Ők írják ezt a könyvet, ők érik el ezt a sikert. Az ő munkájuk, az a nagyon sok edzéssel eltöltött óra, nap, hónap hozta meg gyümölcsét, amit a curlingpályán és a pályán kívül töltöttek el a siker érdekében. Csak munkával lehet ilyen sikert elérni és ott állni a világ tetején. És éppen Kanadában, abban az országban ahol a curlingezés a legynagyszerűbb sportnak számít, olyan országok előtt, akik évtizedekkel, egyesek évszázaddal járnak előttünk. A curling csapatsport és a siker is az. Elsősorban a sportolók sikere, de a többieké is, akik edzőként, szülőként, sportvezetőként, csapattagként bármi kicsit is, de hozzájárultak ehhez az eredményhez.

A siker nem előzmény nélküli. Négy évvel ezelőtt Nagy György és Szekeres Ildikó ebben a számban szereztek VB ezüstérmet és lepték meg ezzel az eredménnyel a curling világot.

Dóri és Zsolti nagyszerű példát jelenthet minden sportolónak, fiatalnak, curlingesnek és más sportágak sportolóinak, miért érdemes az embernek sportolnia, küzdenie, időnként lemondania dolgokról.

A magyar curling gyakorlatilag azóta indult fejlődésnek, hogy Magyarországon megépült az első curlingpálya Kamaraerdőn. Ez 8 éve történt. Azóta Zsoltiék már a második curlinges generációt jelentik. Ők azoknak a lelkes curlingeseknek a gyerekei, akik miatt ez a sportág ilyen rövid idő alatt ilyen messzire jutott.

Én személy szerint pedig bízom abban, hogy az ő példájuk újabb tehetséges fiataloknak mutatja meg ennek a sportnak a szépségét és a vonzerejét. És hiszem, hogy ez a siker csak az első lépés!

 

Rókusfalvy András

elnök
Magyar Curling Szövetség

2013. április 21.

Képek

2019.évi Karate Magyar Bajnokság című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41