Dátum: 2024 április 19. (péntek) | Emma

hírek

Díjátadón vett részt bajnokcsapatunk

Mint már említettünk, idén a nőknél az egyeduralkodó, tizenegy bajnoki kiírás aranyérmét megszerző Westbay SC I. csapatát győzte le az UTE Bálnák csapata a női Curling bajnokság döntőjében 2-1 arányban

A bajnokság végeredményét ITT olvashatják el.

A szerdai napon a Hotel Pólusban megtartották a hivatalos díjkiosztó ünnepséget, amin az OB összes csapata képviselte magát, és ugyanitt átadásra kerültek a helyezetteknek járó serlegek és érmek.

Az alábbi videóban az ünnepélyes díjátadás pillanatát lehet megtekinteni.

Az összejövetelen sikerült mikrofonvégre kapnunk az aranyérmet szerző csapatunk edzőjét, Palancsa Zoltánt is, aki beszélt a múltról, a jelenről, és a nem is olyan távoli jövőről is:

Végre sikerült egy bajnoki címet elérnünk, ami egy óriási eredmény főleg annak ismeretében, hogy az ellenfelünk tizenegyszeres bajnokcsapat. Gyakorlatilag, amióta a Curlinget játsszák Magyarországon, más nem nyert” – kezdte meghatódottan nyilatkozatát edzőnk. „Az utóbbi három évben mindig ezüstérmesek voltunk, ezért aztán sokat beszélgettünk a lányokkal, és úgy határoztunk, hogy megpróbálunk fiatalokkal erősíteni. A nálunk edző junior lányok közül felhoztunk két főt a felnőtt keretbe, illetve igazoltunk egy junior játékost, így lehetőségünk nyílt arra, hogy kicsit bátrabban álljunk oda a mérkőzésekhez.

A bajnokságot megnyert csapat automatikusan részt vesz a következő évi Európa Bajnokságon, így hazánkat az UTE sportolói által alkotott csapat fogja képviselni decemberben, Svájcban.

Nagyon fontos számunkra, hogy mindig a következő eseményre tervezzünk. A tervünk az, hogy mivel a győzelemmel megszereztünk a jogot, hogy az Európa Bajnokság „B” csoportjában indulhassunk, szeretnénk olyan helyezést elérni, ami feljogosít minket arra, hogy a következő évben a Magyar Válogatott az „A” csoportban indulhasson újra (az első vagy második helyen kell végeznünk – szerk.). Ez nem kis kihívás és nem kis feladat, főleg annak ismeretében, hogy a lányok nagyon fiatalok, jórészük nem rendelkezik nemzetközi rutinnal, de a cél érdekében le fogunk ülni velük és megbeszéljük, hogy hogyan lehet ezt is elérnünk. A csapatban jelenleg öten vagyunk. Az én elképzelésem az, hogy hat főre bővítsük ki a keretet, és abból az edzésmunkát látva legyen meg az az öt, aki utazik az Eb-re, igazi versenyhelyzetet kialakítva ezáltal a csapaton belül. A magyarországi következő célunk nem lehet más, mint hogy megvédjük a bajnoki címünket, annál messzebb egyenlőre még nem tervezünk.

A sikeredző természetesen nem feledkezett meg a „lányokról”, akinek megköszönte a munkát és persze gratulált a bajnoki címhez.

Úgy gondolom, hogy mint minden sportban, úgy a Curlingben is a nagyon fontos, hogy szeressük azt, amit csinálunk. Itt a lányoknak nagyon meghatározó volt az, hogy fiatalok, tehetségesek és hajlandóak voltak egy nagyon kemény cél érdekében egy nagyon komoly munkát elvégezni, és ezt én köszönöm nekik. És természetesen itt szeretnék gratulálni nekik a bajnoki cím megnyeréséhez.

IDE kattintva tekinthetik meg az eseményen készült galériánkat.

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41