Dátum: 2024 március 19. (kedd) | József, Bánk

hírek

VILÁGBAJNOKUNK VAN

Palancsa Dorottya (UTE) és Kiss Zsolt (Westbay SC) aranyérmet szerzett a Kanadában megrendezésre kerülő Curling Vegyes Páros Világbajnokságon!!!!

GRATULÁLUNK! HAJRÁ LILÁK!
Fénykép: ÚJ VILÁGBAJNOKUNK VAN

VILÁGBAJNOK A MAGYAR CURLING VEGYESPÁROS!

Hihetetlen eredményt ért el Palancsa Dóri és Kiss Zsolti! Világbajnokok lettek! Elsőként lettek ők az  ELSŐK! Ez a Curling történetének aranykönyvében a legelső lapra van beírva. Ők írják ezt a könyvet, ők érik el ezt a sikert. Az ő munkájuk, az a nagyon sok edzéssel eltöltött óra, nap, hónap hozta meg gyümölcsét, amit a curlingpályán és a pályán kívül töltöttek el a siker érdekében. Csak munkával lehet ilyen sikert elérni és ott állni a világ tetején. És éppen Kanadában, abban az országban ahol a curlingezés a legynagyszerűbb sportnak számít, olyan országok előtt, akik évtizedekkel, egyesek évszázaddal járnak előttünk. A curling csapatsport és a siker is az. Elsősorban a sportolók sikere, de a többieké is, akik edzőként, szülőként, sportvezetőként, csapattagként bármi kicsit is, de hozzájárultak ehhez az eredményhez.

A siker nem előzmény nélküli. Négy évvel ezelőtt Nagy György és Szekeres Ildikó ebben a számban szereztek VB ezüstérmet és lepték meg ezzel az eredménnyel a curling világot.

Dóri és Zsolti nagyszerű példát jelenthet minden sportolónak, fiatalnak, curlingesnek és más sportágak sportolóinak, miért érdemes az embernek sportolnia, küzdenie, időnként lemondania dolgokról.

A magyar curling gyakorlatilag azóta indult fejlődésnek, hogy Magyarországon megépült az első curlingpálya Kamaraerdőn. Ez 8 éve történt. Azóta Zsoltiék már a második curlinges generációt jelentik. Ők azoknak a lelkes curlingeseknek a gyerekei, akik miatt ez a sportág ilyen rövid idő alatt ilyen messzire jutott.

Én személy szerint pedig bízom abban, hogy az ő példájuk újabb tehetséges fiataloknak mutatja meg ennek a sportnak a szépségét és a vonzerejét. És hiszem, hogy ez a siker csak az első lépés!

 

Rókusfalvy András

elnök
Magyar Curling Szövetség

2013. április 21.

Képek

Atlétika sportnap az UTE-ben! című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41