Dátum: 2024 április 19. (péntek) | Emma

hírek

Az UTE csapata képviseli hazánkat a kanadai curling vegyes csapat világbajnokságon

Az UTE csapata képviseli hazánkat a kanadai Kelowna városában október 12-20. között megrendezésre kerülő curling vegyes csapat világbajnokságon. 
 
 
A vegyes csapat a curlingben kifejezetten szimpatikus szám, mivel két férfi és két női játékos alkot egy csapatot. Ehhez még érdekességként hozzátesszük, hogy az idei vb-n hazánkat az UTE színeiben képviselő csapat a női válogatott két éljátékosára épül (Palancsa Dorottya és Miklai Henrietta) akik a két édesapával kiegészülve családi csapatot alkotnak.
A vállalkozás további családi köteléke a két edző személye, Palancsa Péter Dóri bátyja, míg Callum Macfarlane Heni párja.
 
A felkészülésbe egy színvonalas kitzbüheli verseny, egy kamaraerdei edzőtábor, és egy három fordulós hétfői kupa fért bele. Az előbbin a mezőny első felében végzett a csapat (két győzelemmel és két vereséggel), míg az utóbbit veretlenül megnyerte.
 
A vb sorsolása lehetett volna kicsit kedvezőbb is számunkra, hiszen a tavalyi négyes döntőből két csapatot is ide sorsoltak (a házigazda Kanada a világbajnoki cím legnagyobb esélyese, és a szintén curling nagyhatalomnak számító Norvégia). A további csoporttagokat sem szabad lebecsülni, Japán csapata kifejezetten erősnek számít, mint ahogy Ausztria, Új-Zéland és Szlovákia is. A szlovén curling sport pedig hatalmasat fejlődött az utóbbi években.
Ebben a mezőnyben kell helyt állnia a magyar csapatnak, és kiharcolni a továbbjutást - amit a csoport első három helyének valamelyike jelent.
Palancsa Zoltán skip szerint reális esélyünk van a továbbjutásra, de ahhoz nagyon gyors átállásra, a jég alapos kiismerésere, és precíz játékra van szükség.
 
A két tapasztalt játékosból és két már beérett tehetségből álló csapat első fellépését magyar idő szerint október 13-án 21.00 órakor kezdi Új-Zéland válogatottja ellen.

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41