Dátum: 2024 március 28. (csütörtök) | Gedeon, Johanna

hírek

A világ negyedik legjobbja a magyar curling válogatott

A magyar junior női curling válogatott minden várakozást felülmúlva a 4.helyen végzett az “A” csoportos – azaz a világelitet jelentő – junior világbajnokságon. Az eredmény értékét növeli, hogy a lányok első alkalommal jutottak be a 10 csapatos világbajnokság mezőnyébe, s 4.helyükkel a legjobb európai válogatottként végeztek.

A csoportküzdelmek során öt győzelmet aratva a 4-5. helyen végeztek, majd a továbbjutásért vívott sorsdöntő mérkőzésen a svéd csapat ellen 10-4 arányban diadalmaskodtak a magyar lányok. A legjobb négy között azzal a koreai válogatottal találkoztak, amelytől a csoportküzdelmek során kikaptak. Egy rendkívül fordulatos, izgalmas mérkőzésen végül 12-11 arányban jobbnak bizonyultak az ázsiaiaknál, így lehetőség nyílt a döntőben való részvétel kiharcolására a kanadai válogatott ellen. A mérkőzés a tengerentúliak győzelmével zárult: Magyarország-Kanada 4-9.
A bronzmérkőzésen csapatunk ismét a koreaiakkal nézett szembe. Sajnos nem sikerült megismételni a szombati bravúrt, a 8-4 arányú vereség a 4.hely megszerzését jelenti a magyar lányoknak Kanada, USA és Dél-Korea mögött.

A junior lány válogatott a 2015-ben Európa-bajnoki “A” csoportos szereplést kiharcoló felnőtt válogatott gerincét adja, irányítója a kétszeres vegyespáros világbajnok, Palancsa Dorottya. Ő így értékelt a bronzmérkőzés után:
“Sajnos a vb végére már nem tudtuk azt a formát hozni, amit az elején, a szombati három nehéz mérkőzés után így alakult a bronzmeccs is. Kicsit csalódottak vagyunk, mert nagyon szuper lett volna egy érmet hazavinni, de most sajnos ez nem sikerült.”

A női szakág a vegyespáros világbajnoki érmek után a magyar curling legnagyobb sikerét aratta!

Forrás: www.curling.hu

Palancsa Dorottya,Miklai Henrietta, Kalocsai Vera, Bíró Bernadett

GRATULÁLUNK A CSAPATNAK! SZÉP VOLT LÁNYOK!!!

 

Képek

2019.évi Karate Magyar Bajnokság című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41